, 2021/9/28

VPN szolgáltatót beperelték a vezető filmstúdiók a naplózás tilalma miatt A LiquidVPN leszerelte a weboldalát, bár a szolgáltatás továbbra is működik.

 a naplózás tilalma

Filmgyártó cégek egy csoportja 10 millió dollárra perli a LiquidVPN-t annak marketingtevékenysége miatt, amely a stúdiók szerint a kalózkodás elősegítésének tekinthető.

Bár a LiquidVPN funkciói semmiben sem különböznek bármely más, naplózásmentes VPN-szolgáltatóétól, úgy tűnik, az igazi probléma az agresszív marketingstratégiából ered.

Bár a LiquidVPN weboldalát azóta eltávolították az internetről, a Wayback Machine segítségével elérhető, és megmutatja, hogyan kacérkodott a szolgáltatás a törvény határaival. Megvizsgáljuk, hogy olvasóink hogyan használják a VPN-eket az olyan streaming oldalakkal, mint a Netflix, hogy javíthassuk tartalmainkat és jobb tanácsokat adhassunk. Ez a felmérés nem vesz igénybe több időt, mint 60 másodpercet az Ön idejéből, és óriásira értékelnénk, ha megosztaná velünk tapasztalatait.

A LiquidVPN úgy jellemezte magát, mint "a legjobb VPN torrentezéshez", amelyet a felhasználók arra használhatnak, hogy "feloldják az ISP által tiltott streamek blokkolását", amelyeket egyébként a szerzői jogi letiltási kérelmek alapján blokkolnak.

Agresszív marketing

A LiquidVPN nem zárkózott el attól, hogy a Popcorn Time streamek elérésére ösztönözze felhasználóit. Gondoljon a Popcorn Time-ra úgy, mint egy bittorrent-kliensre integrált videólejátszóval. A szolgáltatás és különböző alkalmazásai számos országban nem legálisak. Ráadásul a LiquidVPN azt hirdette, hogy mivel naplózásmentes szolgáltató, nem tudja azonosítani és továbbítani a DMCA-értesítéseket a szerzői jogokat sértő ügyfeleinek.

Idén márciusban a stúdiók beperelték a LiquidVPN-t, és a törvényben meghatározott maximális, 9 900 000 dolláros kártérítési összeget kérték a panaszukban felsorolt 66 szerzői jogvédelem alatt álló műre. Annak ellenére, hogy a VPN-szolgáltatók valójában nem tárolnak szerzői jogi védelem alatt álló tartalmakat, a csoport 1.650.000 dollárt követel a "másodlagos felelősség" címén a Digital Millennium Copyright Act (DMCA) megsértéséért.