, 2021/9/29

A Samsung Galaxy Z Fold 3 a hírek szerint jól fogy, és jobban teljesít, mint sokan várták. De az összehajtható csak túl forró lehet. Kérdezd meg Chad Christiant, aki részvényekkel, opciókkal és kriptovalutákkal való kereskedésre tanítja az embereket.

 Galaxy Z Fold

Fogalmunk sincs, hogy a stratégiái hogyan alakultak az utóbbi időben, de egyetlen általa ajánlott részvény sem lehetett olyan forró, mint a Galaxy Z Fold 3. Egy hétfőn általa terjesztett tweet szerint Christian éppen arra készült, hogy bedobozolja a telefont, hogy visszaküldje a Samsungnak javításra, miután az leesett a biciklijéről, és összetörte a képernyőt. A Samsung Galaxy Z Fold 3 belső sérülést szenvedett, majd felrobbant.

Ám miközben dobozolta, a telefon felrobbant, és füst kezdett el kiszállni a készülékből. Christian nem sérült meg. Persze sokaknak, akik ezt olvasták, valószínűleg eszükbe jutott a Samsung Galaxy Note 7, amely több nagy visszhangot kiváltó incidens során is felrobbant, többek között egyszer egy repülőgépen, miközben az a földön volt. Miután a Samsung visszatért a tervezőasztalhoz, kiadta a készülék biztonságosabbnak vélt változatát, de még ezek a modellek is elkezdtek felrobbanni.

Végül a Galaxy Note 7-et a Samsung teljesen visszahívta (ami becslések szerint 5 milliárd dolláros bevételébe került), és kiderült, hogy a Samsung által a telefonokhoz beszerzett akkumulátorok hibásak voltak. Úgy tűnik, hogy ez egy elszigetelt esemény, bár Christian felvetett egy ijesztő hipotetikus kérdést. "El tudod képzelni" - kérdezte - "ha ez a szállítás során történne". Mivel a telefont a robbanás előtt leejtették, az esés során megsérülhetett valami a készülék belsejében.

Még maga Christian is úgy véli, hogy ez egy "egyszeri és kész" probléma, mivel a következőket tweetelte: "A jegyzőkönyv kedvéért ez a telefon (amit most hoztam vissza egy Samsung javítóközpontból, ahol azt mondták, hogy csak küldjem be cserére) leesett a biciklimről egy héttel ezelőtt. Biztos vagyok benne, hogy volt integritás sérülés, ami ezt okozta. Nem gyanítom, hogy ez egy Note 7 típusú probléma...."

A Samsung állítólag egy külön csapatot rendelt ki Christiannak, és egy előre megcímzett dobozt küld neki, hogy visszaküldje a megégett Galaxy Z Fold 3-at.

A tanulság az, hogy egy esést elszenvedett készülék belső sérüléseket szenvedhet, amiről nem is tudunk, amíg ez a sérülés később így vagy úgy, de fel nem tűnik. Nem világos, hogy Christian Galaxy Z Fold 3 készülékén volt-e tok, de egyre inkább egyértelművé válik, hogy egy drága készüléket még akkor is védeni kell, ha az eltakarja a készülék dizájnjának egy részét.

Az új beruházás tokkal való védelme okos lépés, hogy megtegye. Szinte mindenki, aki új telefont vásárol, azt mondja magának, hogy tokra nincs szükség, mert ezúttal nem fogja leejteni az új készüléket. De mindenki ember, és őszintén szólva a végén mindenki reménytelenül nézi, ahogy meghallja azt a puffanást, és lenéz, hogy a büszkeségét és örömét a padlón lássa. És néhány okostelefon-felhasználó számára az első alkalommal, amikor az új készüléküket leejtik, úgy érzi, mintha egy kis darab belőlük is a padlóra esett volna egyszerre.

Christian úr helyzetében, mivel opciós kereskedő, valószínűleg sokat tud a kockázatokról, és soha nem emelné fel egy lábát egy fedezett pozícióból, mert ezzel kitenné magát annak a kockázatnak, amit el akart kerülni. Az okostelefon-tulajdonosok számára, ha nem vesznek tokot az új telefonjukhoz, olyan kockázatnak teszik ki magukat, amelyet valószínűleg nem szeretnének vállalni. Más szóval, miért hozná magát abba a helyzetbe, hogy le kell cserélnie egy drága új telefont, amikor egy elfogadható árú tok megvédheti a befektetését.