, 2024/5/15

A buszmegállóban várakozol, vagy épp hosszú úton vagy? Vagy épp teljesen indokolatlanul, órákon keresztül csak az Instagram / TikTok videók csapdájában vagy, és szinte észre sem veszed már, mennyi idő telt el?

Van jobb módja az unaloműzésnek! Nincs azzal probléma, ha valaki az okostelefont nyomkodja a buszon vagy a váróban, hiszen számos értelmes és hatékony dolgot is lehet vele kezdeni – az olvasástól kezdve a nyelvtanuláson át az álláskeresésig.

Tudtad? Állást is találhatsz, miközben átszeled a várost!

Végtelennek tűnő időnek tűnik, amíg eljutsz a Budai Vámtól Kertvárosig? Valószínűleg eszedbe jut, hogy addig megnézd a hírfolyamot, chatelj egyet vagy meme-ket küldözgessetek egymásnak. Ha viszont eddig halogattál valamit, itt lenne a jó esély rá, hogy bepótold! Amennyiben például az álláskeresés az, ennyi idő alatt akár nemcsak találhatsz magadnak egy jó pozíciót, hanem akár jelentkezhetsz is rá.

CNC forgácsoló állás Pécsett a CNC Partner Kft.-nél – ilyen és ehhez hasonló hirdetésekre is találhatsz, ha nyitott szemmel jársz, és időnként az aktuálisan meghirdetett munkákra is rátekintesz. Az is lehet, hogy mire eljutsz a Plázáig a Kertvárosban, már vissza is hívnak a szomszéd utcából!

Hogy jelentkezhetek okostelefonon keresztül a kiszemelt pozícióra?

Több módja is van. Egyrészt simán elérheted online a legnépszerűbb álláskereső oldalakat. A pecsallas.hu oldalán például mindig az aktuális munkákat találod meg, és akár szűrhetsz is adott területre – így ha gépész a szakmád vagy e téren keresel állást, nem a klinikai pozíciók fognak megjelenni előtted. Álláskeresőként is regisztrálhatsz, így később már egy-egy kattintással is jelentkezhetsz a munkákra. De akár álláskereső applikáció is elérhető, ahol elmentheted az egyes pozíciókat, hogy aztán később leadd a jelentkezésed.

Nem az okostelefon a hunyó, hanem az értelmetlen használat!

Az álláskeresés egy jó példa, hiszen az ember az életében sok minden azért tesz, hogy majd minél jobb munkahelye legyen. Ahogy szól az ismert mondás is, csináld, amit szeretsz. Ha pedig azt látod, hogy valaki szemben veled bele van merülve a telefonjába, nem biztos, hogy csak a hírfolyamot görgeti, hanem az is lehet, épp tanul, olvas, munkára jelentkezik, és olyan munkát talál, amit te is szívesen végeznél. Ami régen az újság, az ma a telefon – nincs ezzel baj, de érdemes kihasználni a lehetőségeket ahelyett, hogy folyton csak macskás videókat nézegetünk!