, 2021/9/28

Bármelyik évszakban is járunk, mindig van egy Apple-rendezvény a láthatáron, mivel a vállalat egy adott évben általában egy maroknyi eseményt tart. Ezek közé tartozik az új iPhone-ok és Apple Watch-ok szeptemberi bemutatása, az új iPadek bemutatása az év különböző pontjain, valamint a Macek, az AirPods és más eszközök bevezetése is.

 Apple esemény 2021

Ezek közül néhány esemény óramű pontossággal történik, így könnyen megjósolható, míg mások véletlenszerűbbek, de a kiszivárgásoknak és pletykáknak köszönhetően általában jó elképzelésünk van arról, hogy mi következik. Az alábbiakban tehát megnézzük, hogy mikor lesz a következő Apple-rendezvény, és mit láthatunk ott valószínűleg. Van rá esély, hogy még 2021 vége előtt lesz egy újabb Apple-rendezvény, bár ha lesz is, azt gondolnánk, hogy hamarosan, hiszen a cégek nem szoktak nagy bejelentéseket tenni túl közel az év végéhez.

Kiterjedt pletykák szerint mind az AirPods 3, mind a MacBook Pro 14 hüvelykes (2021) változata még az év vége előtt megérkezhet. Az előbbi esetében a Bloombergnek nyilatkozó forrásokból legutóbb azt hallottuk, hogy az AirPods 3 idén "ősszel" (azaz szeptember-decemberben) érkezhet. Hasonlóképpen, Ming-Chi Kuo elismert Apple-elemző az Apple Insider szerint azt mondta, hogy az Apple "2021 harmadik naptári negyedévében" kezdi meg az új AirPods modellek gyártását, míg más jelentések szerint a beszállítók már júniusban elkezdték szállítani az alkatrészeket, ami önmagában arra utal, hogy az AirPods 3-nak hamarosan érkeznie kell.

Egy új MacBook Pro lehet a következő a sorban az Apple-től (Képhitel: Future) Ami a MacBook Pro 14 hüvelykes (2021) változatát illeti, több forrás is a harmadik negyedévben történő megjelenésre utal. Ez most már nem igazán történhet meg, de még októberben - közvetlenül a harmadik negyedév után - láthatjuk.

Ami azt illeti, hogy pontosan mikor is lesz ez az esemény, erről kevesebb hír van, de van olyan felvetés, hogy az Apple október 12-én tarthatja az eseményt, ami nem véletlenül lenne a vállalat európai Back to School promóciójának vége utáni nap.

Egyáltalán nem vagyunk biztosak ebben a dátumban, de ha lesz még egy Apple esemény idén, akkor október tűnik a nyilvánvaló idő erre - ez ad a szeptemberi iPhone 13 eseménynek némi lélegzetvételnyi teret, de még mindig megelőzi az év végi értékesítési szezont, amikor az emberek hajlamosak inkább a régebbi, akciós tech felé nézni, mint az új kiadások felé.

Mit fogunk látni a következő Apple eseményen?

Ahogy fentebb említettük, a következő Apple eseményen valószínűleg az AirPods 3 és a 14 hüvelykes MacBook Pro (2021) is megjelenik. Lehet, hogy láthatunk még egy 16 hüvelykes MacBook Pro-t és egy új Mac minit is. Még arra is van esély, hogy láthatjuk az iPad Air 5-öt, tekintve, hogy az iPad Air 4 2020 októberében landolt, de mivel az Apple nemrég mutatta be az iPad 10.2-t (2021) és az iPad minit (2021), nem vagyunk benne olyan biztosak, főleg, hogy egyes pletykák 2022-es bemutatóra utalnak.

Mindenesetre az AirPods 3 a hírek szerint rövidebb szárú lesz, mint elődei, és az AirPods Pro-hoz hasonló kialakítású.

Airpods Pro fekete háttér előtt. Az AirPods 3 hamarosan érkezhet az AirPods Pro-hoz (képünkön) hasonló dizájnnal (Kép hitelesítés: Apple) (Kép: Apple)

Az új szenzoroknak köszönhetően jobb fitneszkövetési képességekkel is rendelkezhetnek, valamint jobb akkumulátor-üzemidővel, aktív zajszűréssel és a Spatial Audio támogatásával.

Az új MacBook Prók eközben új M1X lapkakészletet, MagSafe töltést, mini LED-képernyőket és Touch Bar nélkülit kaphatnak. Ha lesz új Mac mini, akkor az is kaphat M1X lapkakészletet, ami jelentős teljesítménynövekedést kínál az Apple Mac mini (M1, 2020) számára. Abban a valószínűtlen esetben pedig, ha az iPad Air 5-öt látnánk ezen az eseményen, úgy hallottuk, hogy a jelenlegi modell LCD kijelzője helyett 10,9 hüvelykes OLED képernyőt kaphat. Lehet, hogy az iPhone 13-as modellcsaládban is megtalálható A15 Bionic chipsetet kapja meg, valamint kétlencsés kamerát (egy ultraszéles lencsével) és 5G-t is.