, 2021/9/28

Az Oppo megfizethetővé teszi az 5G-t egy alkalmas versenyzővel, az A74 5G-vel. Voltam elég szerencsés ahhoz, hogy átnézzek néhány Oppo készüléket korábban.

felülvizsgálat

Különösen lenyűgözött az Oppo Reno 2, Reno 4 Z 5G és Reno 4 Pro 5G okostelefonok, amelyeket átnézhettem. De eddig még nem volt alkalmam a gyártó egyik megfizethetőbb középkategóriás modelljének felülvizsgálatára. Egészen mostanáig. Képes voltam az Oppo A74 5G-t - amely az év elején jelent meg, és 230 font alatti áron vásárolható meg - próbára tenni. Az a tény, hogy a 250 font alatti és 5G-vel rendelkezik, pozitív lépés az Oppo részéről, hogy az 5G technológia megfizethetőbbé váljon a fogyasztók számára.

De hogyan teljesít az A74 5G?

Műszaki adatok

Először is, érdemes megjegyezni a specifikációkat, hogy az Oppo A74 5G jön. A teljes lista alább található.

Két színben kapható: Fluid Black vagy Space Silver.

Operációs rendszer: Android 11 ColorOS 11.1 operációs rendszerrel.

Processzor: Qualcomm SM4350 Snapdragon 480 5G (8 nm)

Képernyő: Képernyő: Képernyő: Képernyő: Képernyő: Képernyő: Képernyő: 6,5 hüvelyk

Felbontás: 1,080 x 2,400

Memória: 6 GB RAM

Belső tárhely: 128 GB

Külső memória:

Hátsó kamera: + 8MP + 2MP + 2MP + 2MP

Elülső kamera: 16MP

Akkumulátor: 5,000mAh

Méretek: 8.4 mm

Súly: 190g

Design

Ránézésre az A74 5G okostelefon hasonlóan néz ki, mint a legtöbb okostelefon a piacon, ami nem rossz dolog, de ne várj semmit a másságtól. Ezt még az is alátámasztotta, amikor beszéltem néhány iparági ismerősömmel, akik rámutattak, hogy az Oppo A74 5G a Samsung A72-re emlékezteti őket - nehéz volt ellentmondani!

Ez azonban egy meglehetősen nagy telefon 6,5 hüvelykkel, ami összehasonlításképpen Peter Crouch és Jermain Defoe sztrájkpartnerségére emlékeztetett, amikor az iPhone 8 mellett ültem.

Az előlapon a képernyő 83,8 százalékos képernyő-test arányú, míg az előlapi kamera a képernyő bal felső sarkában található, mint egy lyukasztó típusú bevágás.

Azt azonban észrevettem, hogy a telefon oldalt és hátul is műanyag, ami nem túl meglepő, tekintve, hogy a telefon az Oppo egyik belépőszintű opciója.

A hátlapon a telefon a szokásos Oppo logót viseli az alja felé, míg a négy kamerás elrendezés szépen el van helyezve a tetején.

Kamera

Az A74 5G hátoldalán négy kamerával rendelkezik, ami manapság nem túl szokatlan, és már nem csak a csúcskategóriás zászlóshajóknak van fenntartva. A hátlapi fő kamera egy 48 megapixeles normál kamera, míg a beállításhoz egy 8 megapixeles ultraszéles kamera is tartozik. A felállás kiegészül egy 2MP-es makro kamerával és egy 2MP-es mélységérzékelővel, míg az előlapon egy 16MP-es szelfi kamera található.

A kamerával kapcsolatos tapasztalataim vegyesek voltak, mivel jó néhány jó fotót tudtam készíteni, ami nagyrészt a 48MP-es kamerának köszönhető, de úgy találtam, hogy a telefon éjszakai üzemmódban küszködött. A portré mód jól működött, és az ultraszéles lencse is lehetővé tett néhány jó képet, de a gyenge megvilágítású képek nem voltak a legjobb minőségűek, gyakran túl sötétek voltak.

A kamera zoom funkcióval is rendelkezik, ami annak ellenére, hogy csak 6x-os zoomra korlátozódik, elég stabil volt. Bár az a tény, hogy egy ilyen árkategóriájú telefon rendelkezik zoom funkcióval, még mindig bónusz. Ami az éjszakai módot illeti, ne számítson arra, hogy a legjobb felvételeket készítheti, mivel nem figyel oda a részletekre, és valószínűleg jobb, ha inkább az automatikus módot használja.

Teljesítmény

Egy olyan telefon esetében, amely a piac középkategóriás szegmensének alsó spektrumában van, nem voltam túl biztos abban, hogy mire számíthatok, amikor a teljesítményről van szó, különösen akkor, amikor ez az okostelefon ilyen erős akkumulátort használ. De kellemesen meglepett a telefon általános teljesítménye és sebessége.

Oké, a telefon nem a leggyorsabb frissítési sebességgel rendelkezik, de a 90 Hz-et nem szabad megszaglászni.

A Google legújabb és legjobb Android 11 operációs rendszerével érkezik, így naprakész, és nem kell kompromisszumot kötnie a biztonság vagy a teljesítmény terén.

És ha a sebesség gondot jelent, akkor sem kell, hogy az legyen, mivel úgy találtam, hogy a készülék az egész használat során zökkenőmentesen futott, az alkalmazások kis nehézségekkel futottak.

A 128 GB-os háttértár is több mint ésszerű mennyiségű, 128 GB-os tárhely áll rendelkezésre. Ha ez nem elég, akkor van egy microSD kártyahely, ha szeretné.

Ami az akkumulátor élettartamát illeti, vegyes véleményeket olvastam az interneten, de az A74 5G nagyon jól bírja. Könnyedén átvészelhettem egy napot elég erős használat mellett, és úgy találtam, hogy még mindig több mint elég akkumulátor van a tartályban ahhoz, hogy biztonságosan hazaérjek anélkül, hogy attól félnék, hogy a telefonom meghal.

Ítélet 4/5

Sebesség 4/5

Akkumulátor 5/5

Kialakítás 3,5/5

Kamera 3,5/5

Érték 4/5

Összefoglaló

Összességében nagyon nagy rajongója voltam az Oppo A74 5G okostelefonnak.

Különösen az akkumulátor élettartamát és a teljesítményt illetően voltam lenyűgözve.

A bőséges mennyiségű tárhely szintén nagy plusz, de semmi sem nagyobb, mint az a tény, hogy ez az okostelefon egy érintéssel 250 font alatt teszi az 5G-t megfizethetővé a fogyasztók számára.

Valószínűleg nem ezt a telefont vennéd meg, ha fotós szeretnél lenni, de ez nem baj, mert nem is próbál az lenni. Célja, hogy a tömegpiacot szólítsa meg, méghozzá megfizethető áron, és ezt nagyon jól teszi.

Az Oppo jól nyomul a középkategóriás piac felső határán, de ez egy valódi opció, amelyet az alsó határ felé érdemes megfontolni, és amely nem fog fájni a zsebednek sem.