, 2021/9/28

Jövőre jönnek a jelentősen átdolgozott iPhone-ok, az összehajtható iPhone néhány év múlva jelenik meg: Gurman

 átdolgozott iPhone-ok

Az iPhone 13-as termékcsalád egy kisebb frissítés az iPhone 12-hez képest, és ez annak a jele, hogy az Apple a színfalak mögött keményen dolgozik a 2022-es iPhone 14-en - írja Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa a Sunday Power On hírlevelének legújabb számában.

Az iPhone 13 egy minimálisan gyorsabb chippel, néhány nem éppen úttörő kamerafunkcióval, például nagyobb érzékelőkkel, Cinematic videomóddal és szűrőrendszerrel, simább, 120 Hz-es képernyőkkel (csak a Pros), hosszabb akkumulátor-üzemidővel és kisebb notch-csal büszkélkedhet.

A legtöbb frissítés valószínűleg a régebbi iPhone-ok tulajdonosaitól érkezik majd, és ez segít abban, hogy az iPhone 13 a 2021-es év egyik legnépszerűbb okostelefonja legyen. Teljesen újratervezett iPhone 14 várható jövőre. Jövőre újabb "jelentős" és "drámai" változásokra számíthatunk Gurman szerint. A részletekbe nem merül el, de a korábbi kiszivárogtatásoknak köszönhetően van egy elképzelésünk arról, hogy mire számíthatunk.

Az Apple állítólag nem tervezi, hogy jövőre 5,4 hüvelykes mini modellt adjon ki, és a felhozatal a jelek szerint két 6,1 hüvelykes és két 6,7 hüvelykes változatból fog állni. A belépőszintű modell valószínűleg megtartja majd a 60 Hz-es képernyőt. Az Apple állítólag nyugdíjazni fogja a notch-ot egy lyukasztó kivágás javára, és a Face ID szenzorokat is megpróbálja a képernyő alá költöztetni. A kijelző alatti Touch ID nem várható.

A Pro modellek a rozsdamentes acélkeretet titániumból építettre cserélhetik, az iPhone 14 Pro Max pedig a pletykák szerint kör alakú gombokkal fog rendelkezni az oldalán.

A kameradudor laposabb megjelenést fogadhat el, és a felső kategóriás modellek 48 megapixeles érzékelővel rendelkezhetnek. Bár az Európai Unió azt szeretné, ha minden telefongyártó egységes töltési szabványt fogadna el, az iPhone 14 állítólag marad a Lightning portnál, a következő generációk pedig valószínűleg port nélküliek lesznek, és vezeték nélküli töltést kínálnak majd az USB-C-re való áttérés helyett. A 2022-es modelleket állítólag 4 nm-es chip fogja hajtani.

Gurman azt is állítja, hogy az Apple egy összehajtható készüléken dolgozik, és néhány éven belül láthatjuk is. Egy külön jelentés szerint 2024-ben fog megjelenni.