, 2021/9/28

Ezek a közelgő Samsung Galaxy Tab A8 (2021) teljes specifikációja. A Galaxy Tab A7 semmiképpen sem különleges vagy úttörő jelentőségű, de vitathatatlanul az egyik legjobb olcsó táblagép, amely jellemzően 230 dollárról indul az Egyesült Államokban, összességében tisztességes specifikációkkal és egy nagy, 10,4 hüvelykes kijelzővel a tarsolyában.

Samsung Galaxy Tab A8

Ez nyilvánvalóan reménykedünk abban, hogy ugyanez igaz lesz a középkategóriás táblagép folytatására is, amelyről egy kis ideig széles körben azt várták, hogy Galaxy Tab A8 vagy Tab A8 (2021) néven fut majd. A hónap elején kiszivárgott, kiváló minőségű renderelt képek alapján a közelgő 10,5 hüvelykes táblagép ma (pontosan ugyanattól a sziklaszilárd forrástól) egy szerény Unisoc T618 processzorral és legfeljebb 4 GB RAM-mal párosul.

Nyilvánvaló, hogy a Samsung ismét a 250 dollár alatti árat célozza meg, legalábbis egy belépő szintű konfiguráció esetében, amely mindössze 3 gigás memóriát és 32 GB belső tárhelyet kínál. Ettől eltekintve a Galaxy Tab A8 (2021) valószínűleg 4/64 GB-os és 4/128 GB-os változatokban is érkezik majd, bár egyelőre nem tudhatjuk biztosan, hogy mindhárom modell az államok felé tart-e a közeljövőben.

Az elérhetőségi és az árinformációk lényegében az egyetlen kulcsfontosságú részlet, amely e cikk írásakor még nem derült ki, minden más már eléggé kőbe vésettnek tűnik. A népszerű elődjéhez hasonlóan a Galaxy Tab A8-nak is több mint tiszteletreméltó üzemidőt kell biztosítania a töltések között a 7040 mAh-s akkumulátornak köszönhetően, miközben a 8MP-es hátsó és az 5MP-es elülső kamerák látszólag változatlanok maradnak.

A valamivel nagyobb képernyő felbontása a jelek szerint szintén nem esedékes a frissítés, ami némiképp elgondolkodtat minket, hogy mi is pontosan a folytatás értelme. Ami azt illeti, a Galaxy Tab A8 (2021) állítólag kap egy (oldalra szerelt) ujjlenyomat-érzékelőt az elődjéhez képest, és a jó öreg fejhallgató-csatlakozótól kezdve az USB Type-C porton át a négy Dolby Atmos-szal kiegészített hangszórórendszerig minden megtalálható lesz rajta.

Tekintettel a fent említett Unisoc SoC-re, amely a Qualcomm Snapdragon 662-es SoC-jét hivatott felváltani, és a 2021-re túlságosan "keretszerű" dizájnra, van rá esély, hogy ez a dolog még a tavalyi Galaxy Tab A7-nél is kevesebbe fog kerülni, így sok akcióvadász könnyen elnézi a nyilvánvaló hibáit és hiányosságait.

Újabb okok az izgalomra