, 2021/9/29

Hogyan aktiválhatja a Verizon iPhone 13 5G készülékét SIM-csere-problémák esetén? Így aktiválhatod az iPhone 13 5G-t a Verizonon, ha SIM-kártyával kapcsolatos problémáid vannak.

 Verizon iPhone 13 5G készülék

Az iPhone 13-as sorozat múlt pénteki megjelenése után néhány Verizon-előfizetőnek feltűnt, hogy ha elveszítik a türelmüket, hogy a szolgáltató szállítsa ki a telefonjukat, és helyette sorba állnak egy Apple Store-ban, akkor az SIM-kártya, majd 5G-kapcsolat ikon nélkül érkezik. Íme a fórumbeszélgetés, amely tömören összefoglalja a problémát:wmy5: Az új iPhone SIM-kártyával vagy csak eSIM-mel érkezik? Be kell helyezni a régi iPhone-ból a régi SIM-et az új iPhone-ba? Az enyém nem fizikai SIM-kártyával érkezett, és az Apple Store-ban eSIM-en keresztül lett aktiválva.

Normális esetben csak a régi SIM-et kell betenni az új telefonba, és azonnal működni fog. Mivel azonban már 5G-sek, ezért 5G-s SIM-kártyára lenne szükséged (például a tavalyi iPhone 12-ből). Ha nincs ilyen, akkor a Verizontól szerezhetsz egyet, vagy egyszerűen csak aktiválhatod az eSIM segítségével. Új Verizon 5G SIM-kártyát kell aktiválnod az iPhone 13 készülékkel.

Mi a helyzet? Nos, Sascha Segan, a PCMag munkatársa szerint a probléma a Verizon hálózati provisioning rendszerével van, de a megoldás ugyanaz: egyszerűen szerezzünk be egy új 5G-s SIM-kártyát a Verizontól, vagy kérjük meg magát a szolgáltatót, hogy az eSIM opcióval aktiválja az iPhone 13-as modellt. A Verizon készülékaktiválási korlátozásai azonban hagyományosan nagyobbak, mint az olyan GSM-szolgáltatóké, mint az AT&T vagy a T-Mobile, így még ha van is iPhone 12-ből érkező 5G-s SIM-kártyád, előfordulhat, hogy az nem működik megfelelően az új iPhone 13-ban.

A Verizon iPhone 13 aktiválási oldalán még egy figyelmeztetés is található, miszerint "A SIM-kártya cseréje az előző készülékből megakadályozhatja, hogy a készüléket megfelelően feltöltsék a Verizon 5G hálózatára". A szolgáltató felsorolja, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy az iPhone 13-at gond nélkül aktiváld a Verizon 5G hálózatán:

Az előre telepített 5G SIM-kártya behelyezésével nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot (jobb felső szélén) az új iPhone bekapcsolásához.

Vigyázat: Az Apple-től vásárolt iPhone 13 készülékek nem rendelkeznek előre telepített 5G SIM-kártyával, és ajánlott eSIM (elektronikus SIM-kártya) használatával aktiválni őket.

Megjegyzés: A Verizontól vásárolt 5G készülékek tartalmaznak előre telepített 5G SIM-kártyát. Ne távolítsa el ezt a SIM-kártyát, mert megakadályozhatja, hogy a készüléket megfelelően feltöltse a Verizon 5G hálózatára. Megjegyzés: Ha csak az eSIM-et aktiválja iPhone 13 készülékében, távolítsa el az előre telepített 5G SIM-kártyát a Verizon 5G hálózatának eléréséhez.

Mégis egyszerűbb, ha csak beugrik egy Verizon üzletbe, és megvásárolja a megfelelő 5G SIM-kártyát, vagy megkéri őket, hogy aktiválják az új iPhone 13 készülékét az eSIM-mel. Nem mintha sokat nyernél a Verizon 5G sebességek tekintetében, ha olyan területen vagy, ahol az Ultra Wideband mmWave 5G lefedettség helyett annak alacsony sávú lefedettsége van, ahogy az alábbi tesztből is láthatod.