, 2021/9/30

Google felszámolás hagyományos Fiber TV, frissíti az ügyfelek ingyenes Chromecast

hagyományos Fiber TV

A Google igyekszik minél költséghatékonyabb lenni, különösen, ha a hálózati infrastruktúráról van szó. A hét elején a Mountain View-i vállalat nyilvánosságra hozta a hagyományos Fiber TV teljes nyugdíjazásának terveit, és az ügyfeleket streaming opciókhoz frissíti.

A bejelentés egyesek számára nem igazán meglepő, hiszen a Google már június óta megkezdte a Fiber TV ügyfeleinek frissítését az új TV-élményre. Ha jogosult vagy a frissítésre, akkor mostantól a Google Fiber-fiber-fiókodon keresztül néhány kattintással megkaphatod a Chromecastot a Google TV-vel és a frissített otthoni Wi-Fi-t a Google Wifivel.

Bár a Google fokozatosan minden piacon kivonja a hagyományos Fiber TV-t, a hagyományos szolgáltatást még használók 90 napos értesítést kapnak, mielőtt a tervük megváltozik. A Google állítása szerint Nashville-ben, Huntsville-ben, Salt Lake Cityben és Provo-ban már teljesen korszerűsítették a Fiber TV-ügyfeleket, míg Raleigh-Durham, Charlotte és Irvine e hónap végéig befejezik az átállást.

Austin és Atlanta lesznek a következő piacok, amelyek november végén átveszik a Google korszerűsített Fiber TV-jét. Kansas City követi majd, de erre a konkrét piacra vonatkozóan még nincs időzítés.