, 2021/9/28

A kiszivárgott Galaxy S22 Ultra alapvetően egy Galaxy Note egy furcsa kameradudorral.

Galaxy S22 Ultra

A Galaxy S22 és Galaxy S22+ kiszivárgásait követően Steve Hemmerstoffer megosztott egy alternatív Galaxy S22 Ultra kamerakialakítást. A frissített történet alább folytatódik. Miután pletykák keringenek arról, hogy lesz-e Galaxy Note 22, vagy a Galaxy S22 Ultra tartalmazni fog-e beépített S Pen-t, a mindig megbízható szivárogtató Steve Hemmerstoffer visszatért renderekkel, hogy mindent tisztázzon. Íme az első pillantásunk arra, hogyan kell kinéznie a Galaxy S22 Ultra készüléknek. A Galaxy Note visszatért! Mondhatni.

Megerősítve a legutóbbi pletykákat a szögletes kialakításról, ezek a Galaxy S22 Ultra renderek egyértelművé teszik, hogy a Samsung a látszólag megszűnt Galaxy Note sorozatból merített ihletet. A következő Galaxy zászlóshajó előlapját egy 6,8 hüvelykes képernyő díszíti, amely mindkét oldalán ívelt élekkel és rendkívül vékony keretekkel rendelkezik. Az áll még mindig egy kicsit vastagabb, mint a homlok, de minden generációval egyre kevésbé észrevehetőek a különbségek.

Ezen kívül, és annak ellenére, hogy a Galaxy Z Fold 3 esetében a Galaxy Z Fold 3 panel alatti kamerát fogadott el, a közelgő Galaxy S22 Ultra megtartja a lyukasztót. Ez azonban most még kisebb lett, mint korábban. Az okostelefon megfordítása az, ahol a dolgok különösen érdekessé válnak. Az év elején a Samsung bemutatta az új "Contour Cut" kameradudvart, de kevesebb, mint tizenkét hónap elteltével úgy tűnik, hogy a kameramodulról lemond.

Ezt az egyik prototípuson egy furcsa, új, P-alakú dudor váltja fel, amely négy kamerának, egy lézeres autofókusz rendszernek és egy LED-es vakunak ad otthont. Egy másik prototípus két különálló függőleges kameradudorra utal. Hemmerstoffer nem tudott semmilyen specifikációt megosztani, de a korábbi kameraszivárgások részletezték a belső részeket.

Jelen állás szerint a Galaxy S22 Ultra várhatóan egy 108 megapixeles főkamerát tartalmaz majd, amelyhez további három 12 megapixeles szenzor párosul, amelyek ultraszéles, 3x teleobjektív és 10x periszkóp fotóként működnek. Mindegyik kamera állítólag alapfelszereltségként támogatja az optikai képstabilizációt (OIS), és a Samsung várhatóan egy 40 megapixeles előlapi kamerát is beépít a szelfi fanatikusok számára.

A Galaxy S22 Ultra méltó utódja lehet a Galaxy Note 20 Ultra-nak. Vitathatatlanul a legizgalmasabb része ennek a Galaxy S22 Ultra kiszivárgásnak az, ami a telefon alján található - egy dedikált S Pen foglalat, ami eddig Galaxy Note-exkluzív maradt. A funkció kétségtelenül üdvözlendő kiegészítés lesz, és a hűséges Samsung-vásárlóknak egy igazi utódot ad a Galaxy Note 20 Ultra számára, amely eredetileg 2020 augusztusában jelent meg.

A beépített S Pen a Galaxy S22 Ultra készülékben szintén a Samsung idei vállalásaira épül. A Galaxy S21 Ultra készülékhez S Pen-támogatást adott, és dedikált tokokat adott ki, amelyek alkalmasak a toll hordozására. A Galaxy Z Fold 3 szintén támogatja a tollat, és a Samsung ismét dedikált tokokat adott ki. Az idei erőfeszítések egyike sem érte el azonban a Galaxy Note termékcsalád beépített S Penjének zökkenőmentes integrációját.

Mit kínál még a Galaxy S22 Ultra?

A Galaxy S22 Ultra alján USB-C port, hangszóró és mikrofon található. Mindez a fent említett S Pen mellett. A telefon jobb oldalán felfelé haladva a bekapcsológomb és a hangerő-billentyűzet látható. A tetején egy másik mikrofon és a mindent eldöntő SIM-kártya tálca található, míg a telefon bal oldala csupasz. A keret anyagát nem részletezték, de feltehetően alumíniumból faragták.

Ami a belsejét illeti, a Samsung várhatóan az Egyesült Államokban a Snapdragon 898-at, Európában és más nemzetközi piacokon pedig a saját fejlesztésű Exynos 2200-at AMD GPU-val szereli majd a Galaxy S22 Ultrába. Egy 5000mAh-s akkumulátor is szerepel a tervek között. Ez megegyezik az S21 Ultra akkumulátorának méretével, és elég lenyűgöző, figyelembe véve, hogy az S Pen általában kisebb cellához vezet.