, 2021/9/30

Egy temetés miatt valahogy egy CD beragadt a PS5 lemezmeghajtójába.

 egy CD beragadt

Előre nem látott eseményeknek köszönhetően megtudtam, hogy a PS5 nem csak a CD-R lemezeket nem támogatja, de ezek a CD-R lemezek a PS5 lemezmeghajtójában is elakadhatnak. Tehát, PS5-tulajdonosok, kerüljétek a CD-R lemezek behelyezését a PS5-ötökbe, mert ígérem, hogy mindent megteszel azért, hogy ne kelljen a konzolodat a PlayStation Supporthoz küldened.

Ez a dilemma két héttel ezelőtt kezdődött. Egy nagy családi esemény következett (pontosabban egy temetés), és a családom azt akarta, hogy rendezzem el a zenét. Mivel afféle zeneértőnek tartom magam, megfogadtam magamnak, hogy a gyászszertartáson a jelenlévők legalább 90%-át meg fogom ríkatni, és ebben Mariah Carey One Sweet Day, valamint Yolanda Adams Open My Heart című számai fognak segíteni.

De volt egy probléma; a templomban, ahol a temetésre került sor, csak CD-lejátszó volt a zenelejátszáshoz, így 2021-ben azon kaptam magam, hogy CD-t kell égetnem.

Miután a könnyfakasztó Mariah Carey és Yolanda Adams dalokat egy 2010-es régi laptopommal egy üres CD-R lemezre égettem, most ellenőriznem kellett, hogy a dalok sikeresen felíródtak-e a CD-re... de nem volt kéznél CD-lejátszó.

Talán azért, mert úgy emlékeztem, hogy a PS3 a tökéletes médiaközpont, de azt hittem, hogy a PS5 képes lesz CD-R lemezeket olvasni, ezért hülye módon behelyeztem a CD-R lemezt a PS5-be, és... beragadt. A PS5 nem olvasta be a lemezt, és minden alkalommal, amikor megnyomtam az eject gombot, csúnya zörgő hang jött a konzolból. Pánikba esve azonnal felmentem a PlayStation support oldalára, és rájöttem, hogy a PS5 oldalsó paneljének levételével és némi csavarhúzóval manuálisan is ki lehet dobni a lemezeket. Azonban ez sem működött. Így nem volt más választásom, mint elküldeni a PS5-öt javításra.

Idén áprilisban volt az első alkalom, hogy igénybe kellett vennem a PlayStation Supportot, mivel a DualSense kontrolleremnek a túlságosan is gyakori stick drift problémája volt, és be kellett küldeni javításra. Aggódtam a DualSense javításra való elküldése miatt, mivel a Redditen rengeteg negatív kommentet olvastam a PlayStation támogatásról, de szerencsére többnyire elégedett voltam a szolgáltatással. A PlayStation Supportnak mindössze két hétbe telt, mire visszakaptam a kontrolleremet, ezért azt gondoltam, hogy a PS5-öt viszonylag egyszerű folyamat lesz elküldeni a javítóközpontba... de nem volt az. Miután egy kicsit ellentmondásos információk után, hogy a PS5-öt valóban megkapta-e a javítóközpont - igen -, körülbelül két hét múlva végre visszakaptam a PS5-öt.

PlayStation Support sikeresen kivette a CD-R lemezt a lemezmeghajtóból, és minden rendben volt, amíg meg nem próbáltam behelyezni a Deathloopot (már egy hete alig vártam, hogy játszhassak vele), de a PS5 egyszerűen nem volt hajlandó elfogadni a lemezt. Tehát miután a beragadt CD-R lemezt kidobtam a meghajtóból, egyáltalán nem lehetett behelyezni a lemezt. A PlayStation Support valahogy nem tesztelte a lemezmeghajtót, mielőtt visszaküldte volna nekem a PS5-öt, ami elég nevetséges.

Most itt ragadtam egy PS5-tel, amely nem fogadja be a lemezeket, és utólag belegondolva talán meg kellett volna vennem a Deathloopot digitálisan a PS Store-ban.

Jelenleg még mindig nem kaptam végleges választ a PlayStation Supporttól arra vonatkozóan, hogy vissza kell-e küldenem a PS5-öt, hogy újra megjavítsák. De jó hír, hogy a temetéshez választott zeném sikeres volt, így köszönöm Mariah Carey-nek és Yolanda Adamsnek, hogy megríkatták a családomat.

Másrészt viszont magam is mindjárt elsírom magam, ahogy elnézem az összes PS5-ös játékot, amit jelenleg nem tudok lejátszani, ami részben a PlayStation Support hibája, de nagyrészt az én hibám, amiért azt hittem, hogy az új PS5-öm CD-R lemezeket is lejátszhat.