, 2021/9/28

Kriptikus teaser meghatározza Nokia tablet bevezetése október 6-án a "mindent, amit vársz

 Nokia tablet

A HMD Global mindannyiunkat meglepett a múlt héten a rendkívül kedvező árú Nokia G50 5G okostelefon hivatalos bejelentésével, de nem azért, mert maga a középkategóriás androidos készülék a semmiből jött.

Ehelyett teljes mértékben arra számítottunk, hogy a jumbó méretű 6,8 hüvelykes készülék lesz a márka október 6-i termékbemutató eseményének egyik főszereplője, amelyet csak néhány nappal a G50-es készülék bemutatása előtt erősítettek meg. Így marad az első Nokia tablet az idők óta, mint a fő (és talán egyetlen) jelölt a hivatalos debütálásra a jövő héten, és csak abban az esetben, ha kétségei lennének az úgynevezett T20, HMD ma hagyja abszolút nem hagy teret az értelmezésnek.

"Mindent, amit egy Nokia telefontól elvárhatsz", egy meg nem nevezett tabletben kínálnak majd október 6-a után, a globális Nokia márka licencadójának hivatalos Mobile Twitter-fiókja szerint. Bár a Nokia Mobile nem részletezi, hogy ez pontosan mit... jelent, néhány megalapozott találgatást mindenképpen megtehetünk. Konkrétan a Nokia T20 valószínűleg a tartósság és az akkumulátoros üzemidő tekintetében fog tündökölni, legalábbis az adott árkategóriában. Bár nem mennénk olyan messzire, hogy megjósoljuk, hogy az év végén a legjobb olcsó táblagépek között lesz jelen... még, a pletykált specifikációk és funkciók mindenképpen ígéretesnek hangzanak egy olyan készülék esetében, amely az államokban 250 dollár alatti kezdőárról indul.

Persze csak akkor, ha a táblagép valóban eljut az Egyesült Államokba, ami jelenleg egyáltalán nem garantált. Az említett pletykák szerint az adatlapon minden szerepelhet, a tisztességes 4 GB RAM-tól a 64 gigás belső tárhelyig egy belépő szintű konfigurációban, valamint egy nagy, körülbelül 10,4 hüvelykes kijelző, két hátlapi kamera és még opcionális 4G LTE-kapcsolat is (felár ellenében).

A HMD mai rejtélyes teaser képéből csak annyit lehet tudni, hogy a T20 karcsú alakkal érkezik majd, és... valamiféle családi hasonlóságot mutat a Nokia 3310 (2017) butatelefonnal?! Valószínűleg bölcs dolog még egy kicsit várni, mielőtt sok más következtetést vonnánk le, és ne feledjük, hogy egyelőre semmi (még a készülő tablet neve sem) nincs kőbe vésve.