, 2021/9/30

Az Xbox Series X újrakészletezési problémák továbbra is "kihívást" jelentenek majd "egy ideig

újrakészletezési problémák

Az Xbox Series X újrakészletezési problémái az Xbox vezetője, Phil Spencer szerint még 2022-ben is fennmaradnak. Spencer a The Wrapnek (köszönjük, VGC) elmondta, hogy a folyamatos globális chiphiány, amely az autók, telefonok és televíziók fejlesztésére is hatással van, nem az egyetlen akadály, amely megakadályozza a Microsoftot abban, hogy több Xbox Series X és Xbox Series S konzol kerüljön a kiskereskedők kezébe.

"Azt hiszem, valószínűleg túlságosan elszigetelt, ha csak chipproblémaként beszélünk róla" - mondta Spencer. "Ha belegondolok, hogy mit jelent ma egy konzol megépítéséhez szükséges alkatrészek beszerzése, majd eljuttatása a piacokra, ahol a kereslet megvan, akkor ebben a folyamatban többféle elakadási pont van. És azt hiszem, sajnálatos módon ez még hónapokig velünk lesz, egészen biztosan a naptári év végéig és a következő naptári évig."

Nintendo Switch OLED hands-on: a legjobb módja a játéknak? PS5 vs. Xbox Series X: a két konzol fej-fej mellett haladva.

Hol lehet megvásárolni a PS5-öt: az összes kiskereskedőt ellenőriztük.

Spencer beismerése kétségtelenül csalódást fog okozni azoknak, akik még mindig azt keresik, hogy hol vehetnének Xbox Series X-et, különösen, hogy a konzol 2021. november 10-én közeledik az egyéves évfordulójához, és ezzel Spencer is tisztában van. "Ami a legnagyobb csalódást okozza, az a rajongók csalódása" - ismerte el Spencer. "Az emberek nagyon akarják ezt az új generációs konzolt - ezek jó konzolok, mind tőlünk, mind a többi platformtulajdonostól - és az új funkciókat akarják. Keményen dolgozunk azon, hogy piacra dobjuk őket, de ez egy olyan kihívás lesz, amin még egy jó darabig dolgozunk."

Elemzés: a kereslet továbbra is meghaladja a kínálatot. Kissé felfelé tekintve egy Xbox Series X konzol, amelynek előlapjára egy kontroller van támasztva. Ahogy Spencer megjegyzi, nem a Microsoft az egyetlen konzolgyártó, amelyet ellátási problémák gyötörnek. A Sony PS5-je továbbra is szinte azonnal elfogy, amikor a készlet megjelenik, a Nintendo pedig állítólag ellátási problémák miatt törölte a Nintendo Switch Pro modellt, amit a vállalat most kategorikusan tagadott.

Szeptember elején Takeshi Kamebuchi, a Toshiba munkatársa a Bloombergnek nyilatkozott: "A chipek kínálata legalább jövő év szeptemberéig nagyon szűkös marad. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy egyes vásárlókat 2023-ig nem tudunk teljes mértékben kiszolgálni". A helyzet tehát elég borúsnak tűnik, de ha még mindig vadászik egy PS5-re, Xbox Series X-re vagy Nintendo Switch OLED-re, mi folyamatosan figyeljük a legfrissebb készletfeltöltéseket, hogy segítsük, hogy elkaphassa a kiválasztott konzolját.

Ha az Egyesült Államokban élsz, ajánljuk, hogy kövesd a TechRadar egyszemélyes készletkövető gépét, @MattSwider-t, aki már több tízezer embernek segített biztosítani egy következő generációs konzolt.