, 2021/9/29

Az iPhone 13 Pro Max akkumulátorának élettartama egyszerűen hihetetlen. A legtöbben azzal érveltek, hogy az iPhone 13-as széria egy viszonylag kis frissítés.

13 Pro Max akkumulátora

Többnyire egyetértek, de az Apple által az új készülékek akkumulátor-üzemideje terén elért fejlesztések figyelemre méltóak. Már öt napja használom az iPhone 13 Pro Max készüléket, és az akkumulátor élettartama finoman szólva is egyszerűen hihetetlen. Az iPhone 13 Pro Max több mint 12 órán át képes a képernyőn maradni.

Nem vagyok oda a mobilos játékokért vagy a chipsetet szuperintenzíven igénybe vevő alkalmazásokért, de sokat használom az okostelefonomat. Ez azért van, mert folyamatosan böngészem a Twittert, olvasom az üzeneteket a Skype-on és a WhatsAppon, ellenőrzöm az e-maileket, és így tovább.

Mint sok korombeli ember, én is eléggé TikTok-függő vagyok, és minden este lefekvés előtt egy-két órán át végtelenül görgetem a For You oldalamat. És akkor még nem is beszéltem arról az időről, amit az elmúlt hétvégén a ProMotion tesztelésével töltöttem, hogy megnézzem, mire képesek az új kamerák. Mindenesetre, ahogy fentebb említettem, természetesen sokat használom az okostelefonomat.

Ennek ellenére még mindig nem sikerült lemerítenem az akkumulátort. Szóval mik a pontos számok? Ha a számításaim helyesek, akkor egyetlen feltöltéssel 12 óra képernyőidővel számolhatunk - lenyűgöző.

Péntek - 7 óra 50 perc képernyőn töltött idő, a töltés körülbelül 60%-át használtam fel.

Szombat - 11 óra 49 perc képernyőidő, a töltés kb. 90%-át használta fel.

Vasárnap - 11 óra 37 perc képernyőidő, a töltés kb. 90%-a felhasználva.

Hétfő - 10 óra 8 perc képernyőidő, a töltés kb. 75%-át használta fel.

Ma - 3 óra 15 perc képernyőidő (eddig), a töltés 32%-át használtam fel.

Az iPhone 13 Pro Max akkumulátorának élettartama egyszerűen hihetetlen.

Ha tényleg a végsőkig feszegetném az iPhone 13 Pro Max-ot, akkor valószínűleg 13 óra, sőt talán 14 óra képernyőidőt is ki tudnék préselni belőle. Ez komoly előrelépés az előző generációs készülékekhez képest, különösen számomra. Az iPhone XS Max-ról váltottam, amely a legjobb esetben is csak 4 óra képernyőidőt tudott elérni.

A következő hetekben frissítjük ezt a történetet a saját akkumulátor-tesztünk eredményeivel. De egyelőre úgy tűnik, hogy az Apple új iPhone 13 Pro Maxja az egyik leghosszabb üzemidejű zászlóshajó okostelefon lehet.