, 2021/9/28

A 2012-es fiaskós indulástól messze eltávolodva az Apple Maps talpra állt, és a Google Maps jogos kihívójává vált. Az iOS 15 legújabb frissítésével pedig az Apple szerint a Maps még jobb, mint valaha.

 hozzáadott fejlesztések

A vállalat szerint az alkalmazás az eddigi legnagyobb frissítést kapta: javult a navigáció, a gyalogosok számára AR-alapú felhasználói felület, egyes városokban pedig az összetett útvonalak könnyebben követhetővé váltak az útszintű 3D-s képek segítségével, amelyeken a sofőrök láthatják, hogy melyik a legjobb sáv egy kijárat megközelítéséhez.

Az Apple Maps mostantól lenyűgöző 3D-s térképekkel rendelkezik bizonyos városokban.

Az Apple Maps olyan nagyvárosokban, mint Los Angeles, New York City, a San Francisco Bay Area és London, az Apple Maps az alkalmazás legújabb verzióját használja, amelyet az Apple a semmiből épített, és újabb helyszínekkel bővül a lista. Ahogy a vállalat megjegyzi: "Az Apple Maps új módját mutatja be a városokban való navigációnak egy vizuálisan lenyűgöző 3D-s térképpel, amely eddig nem látott részletességgel mutatja be a városrészeket, kereskedelmi negyedeket, kikötőket, épületeket és még sok mást".

Bizonyos városokban a 3D-s képek biztonságosabb navigációs élményt nyújtanak - Az iOS 15-ben hozzáadott fejlesztésekkel az Apple Maps megelőzhette a Google Mapset.

Bizonyos városokban a 3D-s képek biztonságosabb navigációs élményt nyújtanak.

Az új várostérkép-élményhez az Apple hozzáadta a magassági részleteket, az utak új feliratozását és számos egyedi tervezésű nevezetességet, köztük a Los Angeles-i Dodger Stadiont, a New York-i Szabadság-szobrot, a londoni Royal Albert Hallt és még sok mást. Az új éjszakai üzemmód lágy holdfényben fürdeti a 3D-s képeket. Ismétlem, a városok, amelyekben ez a funkció most elérhető, Los Angeles, New York City, a San Francisco-öböl környéke és London, valamint Philadelphia, San Diego és Washington, D.C. a tervek szerint még idén. Montreal, Toronto és Vancouver jövőre kapja meg a várostérkép-élményt.

Eddy Cue, az Apple szolgáltatásokért felelős vezető alelnöke szerint: "Nagy örömmel kínáljuk az új Apple Maps élményt. A Térképek a legjobb módja a világban való navigálásnak: Könnyen használható, gyönyörűen megtervezett, és az adatvédelemre épül. Ezzel a frissítéssel még tovább fejlesztjük a Mapset, és még több lehetőséget biztosítunk a felhasználók számára, hogy felfedezzék a világ természeti szépségeit, és egy új 3D-s nézeten keresztül fedezzék fel a városokat."

Cue hozzáteszi: "Mindig is az volt a célunk, hogy a világ legjobb és legpontosabb térképét készítsük el. Az Apple Maps frissítései ennek az erőfeszítésnek a folytatását jelentik, olyan funkciókkal és a részletekre való odafigyeléssel, amire csak az Apple képes." Ezek közé a részletek közé tartoznak a kanyarodósávok, a középsávok és a zebrák. Ez az író úgy találta, hogy az Apple Maps könnyebben követhető navigációt biztosít a fizikai tereptárgyak, például a közlekedési lámpák és a stoptáblák használatának köszönhetően. Ahol a Google Maps azt mondja, hogy "háromnegyed mérföld múlva forduljon balra", ott az Apple Maps valami olyasmit mond, hogy "a következő közlekedési lámpánál forduljon balra". Az Apple Maps figyelmeztetni fogja az ingázókat, ha ideje leszállniuk.

A frissítéssel a tömegközlekedést használók kitűzhetik kedvenc járataikat a Mapsben, így a felhasználók egy érintéssel elérhetik a legjobb útvonalat. Amikor egy közlekedési útvonalat kiválasztanak, az Apple Maps értesíteni fogja a felhasználókat, ha eljött a leszállás ideje, és azok, akiknek van Apple Watch órájuk, a csuklójukon is nyomon követhetik ezt az információt. Az Apple Maps által már most is elérhető közlekedési információk közé tartoznak a részletes közlekedési menetrendek, az indulási és érkezési idők, a buszok és vonatok valós idejű elhelyezkedése az útvonalon, valamint a valós idejű üzemszüneti információk (nagyon fontos tudni).

Az Apple Maps figyelmeztetni fogja az ingázókat a telefonjukon vagy az órájukon, ha készülniük kell a vonatról vagy buszról való leszállásra - Az iOS 15-ben hozzáadott fejlesztésekkel az Apple Maps talán megelőzte a Google Mapset. Az Apple Maps figyelmeztetni fogja az ingázókat a telefonjukon vagy az órájukon, hogy mikor készüljenek fel a vonatról vagy buszról való leszállásra.

Az iOS 15 frissítése AR-alapú gyalogos útbaigazítást is tartalmaz, amely akkor jelenik meg, amikor a felhasználó felemeli az iPhone-ját, hogy beolvassa a környéken található épületeket. Az AR segítségével a FaceTime kamerája egy valós képet ad, amelyen egy AR-felület mutatja meg, hogy merre kell fordulni. Emellett a tereptárgyakra vonatkozó információkat is láthatsz, beleértve a környéken található fontos építmények nevét.

Az Apple Maps mostantól egy kurátori útmutatót kínál a felkeresett helyekhez. A Térképek iOS 15-ös verziójának Explore Guides gombjára koppintva a Time Out, a The Washington Post, a Nemzeti Park Alapítvány és mások ajánlásait láthatod. Végül az iOS 15 egy interaktív 3D-s földgömböt is tartalmaz, amely az Apple szerint "elképesztő textúrákkal és kontúrokkal mutatja be a Föld természeti szépségét.

A felhasználók élénk részleteket láthatnak a hegyvonulatokról, sivatagokról, esőerdőkről, óceánokról és még sok másról. Mostantól a bolygó legtávolabbi és legértékesebb helyei is felfedezhetők közvetlenül az iPhone-ról".