, 2021/9/28

Az Instagram szünetelteti a munkát az Instagram Kids-en a közelmúltbeli visszhangokat követően.

szüneteltetés

Korábban tavasszal derült ki, hogy a Facebook elkezdett dolgozni az Instagram 13 év alatti gyerekeknek szánt változatán - ez az Instagram-fiók jelenlegi alsó korhatára.

Hat hónappal később a közösségi médiavállalat bejelentette, hogy "szünetelteti" ezeket az erőfeszítéseket. Az Instagram Kids munkálatai szünetelnek, de az Instagram nem adja fel. A The Wall Street Journal nemrégiben megjelent beszámolóját követően, amely szerint a Facebook figyelmen kívül hagyta az Instagram tinédzser lányokra gyakorolt negatív hatásáról szóló belső kutatásokat, az Instagram Kids fejlesztését leállítják.

Mindazonáltal az Instagram továbbra is úgy véli, hogy platformjának egy olyan verziójának elindítása, amely a fiatalabb felhasználókat célozza meg, "a helyes dolog", és most átáll a szülőkkel, szakértőkkel és politikai döntéshozókkal való együttműködésre, hogy bizonyítsák az Instagram Kids szükségességét. A Facebook tulajdonában lévő platform emellett azt is tervezi, hogy folytatja a tizenévesek számára opt-in szülői felügyeleti eszközök kiépítését. A legújabb ötletek közé tartozik a "Take a Break" figyelmeztetés és a felhasználók ösztönzése más témák megtekintésére.

Az Instagram vezetője, Adam Mosseri tisztázta, hogy az úgynevezett Instagram Kids platformot soha nem a kisgyerekeknek szánták. Ehelyett a 10-12 éves gyerekeket célozta meg, mivel gyakran rendelkeznek telefonokkal, de korukat hazudják, hogy hozzáférjenek a közösségi médiához. A végleges verzióhoz szülői engedély kellett volna a csatlakozáshoz, és tele lett volna "korosztálynak megfelelő tartalmakkal és funkciókkal". Mosseri szerint reklámok sem kerültek volna bele.

Az Instagram Kids készülő változata lehetővé tette volna a szülők számára, hogy felügyeljék a gyermekeik által az alkalmazáson töltött időt, valamint felügyeljék, hogy kit követnek, ki követheti őket és az üzeneteket. Meglátjuk, hogy az Instagram meg tudja-e győzni a közvéleményt arról, hogy szükség van az Instagram gyerekeknek szánt változatára. Az azonban egyértelmű, hogy a közösségi médiaplatform egyelőre nem adja fel az erőfeszítéseit.