, 2021/9/28

Az FCC milliárdos finanszírozás felszabadítására készül a Huawei ripouts számára. Az FCC 1,9 milliárd dolláros pot áll az amerikai szolgáltatók rendelkezésére.

milliárdos finanszírozás

Az amerikai Szövetségi Hírközlési Bizottság (FCC) a jövő hónap végén kezdi meg az üzemeltetők finanszírozási kérelmeinek elfogadását a kínai gyártók, például a Huawei által gyártott távközlési berendezések eltávolításának költségeire. A kínai gyártók a biztonsággal kapcsolatos folyamatos aggodalmak miatt nagyrészt kiszorultak az amerikai piacról, a nagyobb szolgáltatók az Ericsson, a Nokia és mások rádióberendezéseit választották.

Számos kisebb szolgáltató azonban még mindig a Huawei és a ZTE felszereléseit használja, mivel azok viszonylag olcsók. A Rural Wireless Association, amely a 100 000-nél kevesebb ügyféllel rendelkező szolgáltatókat képviseli, becslései szerint tagjainak egynegyede használ kínai gyártmányú felszerelést a hálózatában.

Ezek ma a legjobb üzleti SIM-kártyás ajánlatok. És a legjobb üzleti szélessávú ajánlatok.

Íme a legjobb üzleti mobiltelefon-ajánlatok: Huawei FCC

Az amerikai kormány és az FCC is lépéseket tett mindkét vállalat országbeli tevékenységének korlátozására. A szövetségi ügynökségeknek már régóta tilos a Huawei és a ZTE berendezéseit használniuk, míg tavaly novemberben mindkettőt nemzetbiztonsági kockázatnak nyilvánították. Ez azt jelentette, hogy a 8,3 milliárd dolláros, távközlési berendezések vásárlására szánt forrásból nem lehetett a két cégtől származó felszereléseket beszerezni, míg a meglévő szolgáltatóknak azt mondták, hogy a meglévő felszereléseket tépjék le és cseréljék le.

Ennek költsége és logisztikai kihívása azonban sok kisebb, korlátozott erőforrásokkal rendelkező szolgáltató számára akadályt jelent. A folyamat segítése érdekében az év elején egy 1,9 milliárd dolláros finanszírozási csomagot hagytak jóvá, és a korábbi 2 millióról 10 millió vagy annál kevesebb ügyféllel rendelkező vállalatokra emelték a jogosultsági küszöböt.

A Huawei kitartóan tagadta a vádakat, Washington pedig még nem szolgáltatott bizonyítékot állításai alátámasztására. A kínai kormány politikai indíttatásúnak tartja az USA intézkedéseit. A Huawei-t külön is eltiltották attól, hogy engedély nélkül üzleteljen amerikai beszállítókkal, ami súlyosan korlátozza a kulcsfontosságú technológiákhoz, például a chipekhez és az Android operációs rendszerhez való hozzáférését. A közelmúltban lépések történtek az engedélyezési rendszer még szigorúbbá tételére.