, 2021/9/29

Az Apple és a Samsung Display már nem dolgozik együtt a 2022-es 10,9 hüvelykes OLED iPad-en

Apple és a Samsung Display

A jövőre megjelenő OLED iPadről szóló pletykák már hónapok óta keringenek. Mielőtt azonban a készülék elérte volna a gyártási fázist, az Apple úgy döntött, hogy teljesen lemondja azt. Legkorábban 2023 előtt ne számítsunk OLED iPadre

Az Elec úgy értesült, hogy az Apple és a Samsung Display felbontotta a 2022-ben megjelenő 10,86 hüvelykes iPad elkészítésére irányuló kapcsolatát. Bár a készülékhez sosem kapcsoltak marketingnevet, valószínűleg az ötödik generációs iPad Air néven került volna a boltok polcaira. Ami a vállalat első OLED táblagépe lett volna, az a hírek szerint az OLED képernyő szerkezete miatt került a polcokra. A jelenlegi panelek széles körben egyrétegű struktúrát használnak, ami egy réteg vörös, zöld és kék színt jelent.

Az Apple azonban a hírek szerint kétrétegű szerkezetet kért egy plusz réteggel, ami a The Elec értesülései szerint megduplázta volna a fényerőt és akár négyszeresére növelte volna a kijelző élettartamát. Ennek ellenére a Samsung Display egyrétegű kijelzőt javasolt, és a két vállalat nem tudott megegyezni, ezért döntöttek az első OLED iPad modell lemondásáról.

A Samsung Display nyereségessége is szerepet játszhatott abban, hogy nem javasoltak kétrétegű OLED panelt. Ha a vállalat nem tudja biztosítani, hogy az Apple dizájnját hosszabb ideig gyártani fogják, a lépés veszteségesnek bizonyulhat. Jelen állás szerint az egyetlen másik vállalat, amely képes az Apple által keresett kétrétegű kialakítás előállítására, az LG Display. A vállalat azonban nem rendelkezik a szükséges gyártási kapacitással.

Az első OLED iPad megjelenése most legkorábban 2023-ban várható. Amikor ez megtörténik, az egy 12,9 hüvelykes iPad Pro modell formájában érkezhet.