, 2021/9/29

Az Apple Watch 7-es szériája immár hivatalos, és a kezdeti pletykák ellenére, amelyek egy nagy újratervezésre szólítottak fel, amely az okosórát a design szempontjából szorosan az iPhone 12/13-hoz közelítené, az Apple csupán egy enyhe frissítéssel állt elő az Apple Watch Series 6-hoz képest.

Apple Watch

Az új okosóra a 2020-as Series 6-ot váltja fel, és csak néhány olyan fejlesztést tartalmaz, amelyek valószínűleg nem indokolnák az Apple Watch 6 felhasználók számára a frissítést. Bár a hivatalos ok, amiért az Apple nem a felfrissített dizájn mellett döntött, talán elkerülte a figyelmünket, számos, komoly gyártási kihívásokat állító jelentést továbbított a pletykamalom. Ez a leglogikusabb ok, amiért az Apple esetleg elhalasztotta a kiszivárgott és pletykált Apple Watch Series 7-et ennek a kisebb frissítésnek a javára, amelyet a 2021. szeptember 14-i kaliforniai Streaming eseményen kaptunk.

Mindenesetre az elkötelezett Apple Watch-rajongók most esetleg azon gondolkodnak, hogy frissítsenek-e az Apple Watch Series 6-ról az Apple Watch Series 7-re, és a válasz erre a kérdésre egyértelmű: ha nagyobb kijelzőt szeretnél és van elég pénzed, akkor valószínűleg frissítened kell. Ellenkező esetben érdemes megvárni az Apple népszerű okosórájának következő generációját, amely remélhetőleg végigviszi az összes pletykált funkciót és frissített dizájnt.

Ár és megjelenési dátum

Az Apple Watch Series 7 ára 399 dollár, kb. 125 ezer forint a jelenlegi usa dollár árfolyam szinttel számolva, ami megegyezik az Apple Watch Series 6 induló árával. Nagyszerű, hogy az Apple bevezet néhány apró, de fontos módosítást a termékcsaládban, miközben megtartja ugyanazt az árcédulát. Az Apple Watch Series 6 ennek következtében megszűnik. Ami az új okosóra piaci elérhetőségét illeti, az Apple csak annyit mond, hogy még idén ősszel piacra kerül.

Apple Watch Series 7 vs. Apple Watch Series 6: Design és kijelző. Bár a két okosóra látszólag azonos, és az Apple Watch Series 7 szorosan követi a Watch Series 6 által lefektetett dizájnelemeket, és csak kisebb, de fontos fejlesztéseket vezet be. A készülékház sarkai lekerekítettebbek, mint az Apple Watch Series 6 esetében, és az előlap üvege zökkenőmentes körbefutó hatást kelt az okosóra házával.

Az Apple Watch Series 7 kijelzője is érezhetően nagyobb, mint az Apple Watch Series 6 kijelzője. A képernyőterület ugrásszerűen 20%-kal nagyobb, ami akár 50%-kal több szöveg megjelenítését teszi lehetővé az új okosórán. A nagyobb kijelző megkönnyítése érdekében a képernyő kereteit összezsugorították, hogy alig észrevehetően mindössze 1,7 mm vékonyak legyenek, vagyis 40%-kal vékonyabbak, mint az Apple Watch 6, ami keret nélküli megjelenést eredményez az Apple Watch számára.

Mindkét hordozható eszköz rendelkezik állandóan bekapcsolt kijelzővel, amely lehetővé teszi az idő ellenőrzését anélkül, hogy az okosórát minden alkalommal fel kellene ébreszteni és értékes akkumulátort pazarolni, de az Apple az Apple Watch Series 7 állandóan bekapcsolt kijelzőjét akár 70%-kal fényesebbé tette, így könnyebben ellenőrizhető az idő.

Apple Watch Series 7 vs. Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 7

Amellett, hogy nagyobb lett, a képernyő is strapabíróbb lett, mivel most 50%-kal vastagabb, mint az Apple Watch Series 6 esetében. Az előlapi kristály is újratervezésre került, lapos alappal, így egy masszívabb, repedésállóbb formát kapott, ami lehetővé teszi, hogy az Apple Watch Series 7 kevésbé legyen karcálló, mint korábban.

Emellett ez az első Apple Watch, amely IP6X minősítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy teljesen porálló, míg az Apple Watch Series 6-nak pusztán víz- és porállósággal kell beérnie. Az Apple Watch Series 7 már úszásálló is, WR50 vízállósággal. Méret szempontjából az Apple Watch Series 7 41 mm-es és 45 mm-es változatban kapható, míg az Apple Watch Series 6 40 mm-es és 44 mm-es változatban vásárolható meg.

Apple Watch Series 6 - Apple Watch Series 7 vs Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 7 vs. Apple Watch Series 6: Színek. Ami a színeket illeti, a Watch Series 7 öt új színnel érkezik az alumínium változathoz: Midnight, Starlight, Green, Blue és Product Red. Az okosóra rozsdamentes acél változata ezüst, grafit és arany színben lesz elérhető. Eközben a Series 6 ezüst (alumínium és rozsdamentes acél), arany (alumínium és rozsdamentes acél), Space Gray (alumínium), kék (alumínium), Product RED (alumínium), grafit (rozsdamentes acél), Space Black (rozsdamentes acél és titán), titán (titán) színekben kapható.

Ami a szíjakat illeti, a régóta az ökoszisztémába befektető Apple Watch-rajongók örömmel fogják tudni, hogy az Apple Watch Series 7 kompatibilis az összes olyan óraszíjjal, amely kompatibilis volt az Apple Watch Series 6, Series 5 és így tovább. Nincs változás a kiegészítők frontján, ami nagyszerű hír. Apple Watch Series w7 vs Apple Watch Series 6: Az akkumulátor élettartama.

Mindkét viselhető eszköz ugyanolyan 18 órás akkumulátor-üzemidővel rendelkezik. A különbség itt a töltési sebességben van, ami az új okosórán elég sokat javult. Az Apple szerint az új Watch Series 7 akár 33%-kal gyorsabban töltődik, mint elődje, köszönhetően az újszerű töltési architektúrának, valamint a gyors töltésű USB Type-C kábelnek.

Az Apple szerint a Watch Series 7 mindössze 45 perc alatt töltődik fel 0%-ról egészen 80%-ra, a töltővel való 8 perces randevú pedig állítólag akár 8 órás alváskövetést is lehetővé tesz. Ez nagy előrelépés a Watch Series 6-hoz képest, amely ugyanolyan akkumulátoros üzemidővel rendelkezik, de lassabban töltődik. Mégis, ez nem biztos, hogy probléma, ha amúgy is éjszakára töltöd az okosórádat.

Apple Watch 7 vs Apple Watch Series 6: Intelligens és egészségügyi funkciók.

Mind az Apple Watch Series 7, mind az Apple Watch Series 6 hasonló egészségügyi és wellness funkciókkal rendelkezik. A pulzusszám- és alvásfigyelés, az EKG, a vér oxigénszintjének mérése, valamint az automatikus aktivitásérzékelés mindkét viselhető eszközön közös. Az Apple Watch Series 7 egyre-másra javítja az arzenált a továbbfejlesztett kerékpáros aktivitásérzékeléssel, a továbbfejlesztett alvásfigyeléssel, valamint egyéb finomságokkal, mint például a teniszlabda ütési sebességének becslése, és így tovább.