, 2021/9/28

A következő Android 12.1-es verziószáma hivatalosan még ki sem jött, de a kódjába való mélyebb merülésből kiderül, hogy a Google a "kisebb" frissítést teljes egészében az összehajtható telefonokra, esetleg tabletekre is hasznos kezelőfelületi funkciókhoz szabta.

 Google Pixel Fold

Ezt az XDA-Devs vállalkozó kedvű kódbúvárai tárták fel, akik megemlítik, hogy ezzel az ideiglenes Android 12 frissítéssel "a Google új API-kat és funkciókat ad hozzá, amelyek célja az összehajtható telefonok élményének javítása".

Van értelme, tekintve a közelgő Google Pixel Fold telefon megjelenéséről szóló pletykákat. A vállalatnak egy testre szabott felhasználói felület élményével kellene piacra dobnia, vagy várnia kellene az Android 13-ra, hogy olyan implementáljon, ami az összehajtható telefonjának megjelenését még messzebbre tolná a jövőben.

A Google Android felülete az összehajtható telefonokhoz

A Google Pixel Fold várhatóan 7,6 hüvelykes kijelzőt kap majd ultravékony üvegborítással, esetleg házi Tensor chipsetet és a Google Pixel 6 kameráját. Hardver tekintetében nem túl rossz, de manapság a szoftver az, ami a telefonokat teszi vagy teszi tönkre, így lássuk, milyen változtatásokat eszközöl a Google az Androidon a Pixel Foldon.

Feladatsáv: Windows-stílus, amely lehetővé teszi a gyors váltást akár 5 alkalmazás között.

Kéttáblás értesítési panel, Beállítások és zárképernyő: gyorsabb hozzáférés a vizuálisan kibővített információkhoz

Új osztott képernyő és legutóbbi alkalmazások felhasználói felülete: vastagabb, jobban látható dinamikus osztott képernyő elválasztóelemek

Értesítések megnyitása osztott képernyős ablakban: az értesítések hosszan megnyomva áthúzhatók az osztott képernyős részbe.

Dinamikus bekapcsológomb megnyomásának időtartama, új háttérkép és indítási animáció.

Mint látható, a Google az Android kezelőfelület hatékonyságának egy teljesen új szintjét készül hozni a 12.1-es frissítéssel, amely valószínűleg a Pixel Fold kiadására készül el, és különösen izgatottan várjuk, hogy a feladatsor és az osztott képernyős multitasking hogyan fog alakulni.