, 2021/9/28

A Samsung törölheti a Galaxy S21 FE 5G t - mondja a cég hivatalos képviselője.

 Galaxy S21 FE 5G

Néhány nappal ezelőtt beszámoltunk arról, hogy a Samsung Galaxy S21 FE sorozatgyártásba került. A készülék máris késésekbe ütközött, és állítólag a globális chiphiány miatt a készülék lemaradt az augusztusi megjelenési dátumról.

Vasárnap egy koreai nyelvű jelentés a Samsung egyik tisztviselőjét idézte, aki azt mondta: "Lemondtuk a Galaxy S21FE online kicsomagolását, amelyet október közepére terveztünk", és azt mondta: "Magát az okostelefon bevezetését vizsgáljuk felül". A jelentés szerint két oka van annak, hogy a Samsung a készülék lemondásán gondolkodik. Az egyik ok a globális chiphiány, amely miatt a telefongyártók a nem zászlóshajó modellekhez szükséges chipekért küzdenek; a Galaxy S21 FE-t a Samsung Foundry által az 5 nm-es folyamatcsomópont felhasználásával épített Snapdragon 888 chipset hajtotta volna meg.

Annak érdekében, hogy az árat alacsonyan tartsák, és a telefont mégis egy zászlóshajó chip működtesse, a Samsung állítólag megváltoztatta a készülék dizájnját és kijelzőjét. A Samsung tisztviselője szerint a vállalat törölheti a Galaxy S21 FE-t - A Samsung törölheti a Galaxy S21 FE 5G-t a vállalat tisztviselője szerint. A Samsung tisztviselője szerint a vállalat törölheti a Galaxy S21 FE-t

A Galaxy S21 FE esetleges törlésének másik oka állítólag a Galaxy Z Flip 3 erős értékesítési teljesítménye; a telefon a hírek szerint a Samsung várakozásait jóval meghaladóan fogy. A Galaxy Z Flip 3 is a Snapdragon 888 chipet használja, és a Samsung a Galaxy S21 FE helyett a forrón fogyó összecsukható készülékben szeretné felhasználni a chipből még meglévő készletét.

Úgy tűnik, hogy a Samsung nem akarja túlságosan széthúzni magát, és inkább az összehajtható készülékre összpontosítaná marketingdollárjait. Az iPhone 13 sorozat és a közelgő Pixel 6 termékcsalád közelmúltbeli megjelenése pedig aggaszthatja a Samsungot, hogy a Galaxy S21 FE ki tud-e tűnni az Apple és a Google csúcskategóriás modelljei közül.

Ha a Samsung úgy dönt, hogy nem törli a készüléket, akkor korlátozott piacokon indíthatja el, ami lehetővé teszi a gyártó számára, hogy továbbra is elegendő Snapdragon 888 chipsetet takarítson meg a Galaxy Z Flip 3-ban való felhasználásra. Ha ez a helyzet, akkor meg kell mutatnunk a Galaxy S21 FE pletykált specifikációit, amelyek között szerepel egy 6,4 hüvelykes OLED kijelző 120 Hz-es frissítési frekvenciával és 1080 x 2340 felbontással.

Ha a Samsung úgy dönt, hogy kiadja a telefont, akkor a hírek szerint egy hármas kamerarendszer jelenik meg a készülék hátoldalán (egy 32MP-es elsődleges, egy 12MP-es ultraszéles kamerával és egy 8MP-es telefotó kamerával), míg egy 4370 mAh-s akkumulátor tartja a fényeket, és 45W-os gyorstöltés támogatását hordozza. Várhatóan 8 GB memória és 128 GB tárhely kerül a készülékbe. Ha a készüléket megkarcolják, nyilván egyik specifikáció sem érvényesül.