, 2021/9/29

A Microsoft végleg meg akar szabadulni az irodai vezetékes telefonoktól A szoftveróriás szerint a VoIP a telefonálás jövője.

irodai vezetékes telefonok

Microsoft Teams telefon. Ha az irodádban még nem hasznászl VoIP-szolgáltatást telefonhívások indítására és fogadására, akkor valószínűleg hamarosan fogsz mivel a Microsoft a Microsoft Teams Phone segítségével felvázolta elképzeléseit a telefonálás jövőjéről.

Bár a Microsoft Teams videokonferencia-szolgáltatásként és online együttműködési eszközként óriási népszerűségnek örvend, a Microsoft Teams Phone-t jelenleg több mint 180 országban közel 80 millió felhasználó használja a hívások gazdagabbá és együttműködőbbé tételére.

Azoknak, akik nem ismerik, minden mai hívás két technológián alapul: a nyilvános kapcsolt telefonhálózaton (PTSN), amely az 1800-as évek vége óta lehetővé teszi a hanghívásokat, és a Voice over Internet Protocol (VoIP), amely a hívásokat internetkapcsolaton keresztül továbbítja. Bár a PSTN-hívások még mindig széles körben elterjedtek, a VoIP-hívásokat világszerte gyorsan alkalmazzák a vállalkozások.

Ahogy a vállalkozások hibrid munkamodelleket alkalmaznak, amelyekben egyes alkalmazottak az irodában, mások pedig otthonról dolgoznak, a Microsoft úgy véli, hogy a szervezetek közötti hívások egyre inkább VoIP-en keresztül fognak bonyolódni, a többletbiztonság és rugalmasság miatt. A vállalat ezért több új Teams Phone funkciót jelentett be, hogy segítse a munka jövőjét.

A hivatás bevonása a munkafolyamatba

A Teams Phone legújabb frissítéssorozatának részeként a Microsoft a telefonálást a munkafolyamatba kívánja beilleszteni, szemben azzal, hogy az egy elszigetelt élmény legyen. A szoftveróriás új Teams Phone funkciói közül az első lehetővé teszi a felhasználók számára a hívások zökkenőmentes átvitelét az eszközök között. Tegyük fel, hogy a laptopján fogad egy hívást, és át szeretné irányítani azt a céges okostelefonjára, hamarosan ezt úgy teheti meg, hogy megnyitja a Microsoft Teams alkalmazást azon az eszközön, amelyre át szeretné irányítani a hívást, és a hívás áthelyezéséhez megérinti a gombot.

A spamhívások megzavarhatják a munkafolyamatot, ezért a Microsoft olyan spamazonosító funkciókkal egészítette ki a Teams Phone alkalmazást, amelyek fejlett iparági technikákat használnak a valószínűsíthető spamhívások azonosítására. Ugyanakkor a Teams digitálisan igazolja a kimenő hívásokat, hogy megakadályozza, hogy a külső címzettek elutasítsák azokat.

A Teams Phone felhasználói az autójukban is fogadhatnak majd hívásokat, mivel a Teams Apple CarPlay támogatása már általánosan elérhető. A felhasználók akár a jármű beépített kezelőszerveit használva vagy a Siri segítségével kihangosítva is csatlakozhatnak a hívásokhoz és megbeszélésekhez. A hívás közbeni jegyzetelés is nehézkes lehet, ha úton vagyunk, ezért a Teams Phone 2021 végétől lehetővé teszi a felhasználók számára az egyszemélyes hívások rögzítését és átiratának rögzítését.