, 2021/9/30

Nyitottabbnak kellene lennünk régi Apple-technológiáink újrahasznosítására - mondja Stewart McGrenary, aki a Freedom-Mobiles.com, Freestyll.com, Plunc.com és iPad-Recycle.co.uk anyavállalata, a Phonesmart Ltd Group ügyvezető igazgatója.

termékek újrahasznosítása

Az Apple a világ egyik legnagyobb multinacionális technológiai gyártóvállalata, amely a szórakoztatóelektronikai készülékek sokszínű kínálatáról híres. A MacBookoktól az iPhone-ig, almás órákkal, iPadekkel, iPodokkal és még sok mással is előálltak. Az Apple minden évben bevezet valami élénk és kihagyhatatlan dolgot, ami megragadja a fogyasztók szemét; ezért általában eladják iPhone-jukat vagy más Apple-termékeiket, hogy hozzájussanak a legújabb fejlesztéshez.

Termékeik minősége biztosítja, hogy egy bizonyos időszak után is továbbértékesíthetők legyenek. A használt almás termékek iránt állandó kereslet van, mert a fogyasztók tudják, hogy tartósak; így értékük változatlanul megmarad. Eladhatja iPhone-ját és más termékeit, és akár újrahasznosíthatja bármely alkatrészét, hogy felújítsa működését. Az Apple-termék aranyszínvonalú mérnöki munkája biztosítja, hogy a gyártó a legkisebb meghibásodás esetén is javítható legyen.

A fogyasztók újrahasznosítani szeretnék a terméküket, hogy meghosszabbítsák a használatát, vagy némileg helyreállítsák, mielőtt továbbértékesítik a használt termékeket megfizethető áron kereső fogyasztóknak. Ez a fajta kereskedelem a fogyasztók és a gyártók között mutatja, hogyan marad fenn az üzlet, mert mindenki a márkanév fenntartására törekszik. Válassza ki bármelyik Apple-terméket, és újrahasznosítható és továbbértékesíthető. A legnépszerűbb újrahasznosítható Apple-termékeket azonban az alábbiakban sorra vesszük.

iPhone

Az Apple iPhone továbbra is a leggyakrabban használt és legnépszerűbb Apple-termékek közé tartozik. A vállalat minden második évben újabb modellt vezet be. A fogyasztók gondoskodnak arról, hogy olyan gyorsan vásárolják meg őket, ahogyan megjelennek. Ez megteremti a korábbi modellek újraértékesítését, mivel azok, akik nem engedhetik meg maguknak a legújabbat, legalább a második legújabb telefonra válthatnak.

Ami miatt az iPhone-ok újrahasznosítása népszerűbb, mint a versenytársak által gyártott más telefonoké, az az, hogy az IOS sokkal jobban védi az adatokat, mint az Android valaha is fogja. A robusztus szoftver biztosítja, hogy semmilyen külső forrás ne férhessen hozzá könnyedén. Ez megy tovább, hogy a legfontosabb értékesítési pont egy iPhone, amellett, hogy az általános vonzereje továbbra is páratlan.

A karcsú test és a nyújtott csillagászati funkciók, például a kamera, tovább növelik a vonzerőt. A fogyasztók számára a legfontosabb, hogy gondoskodjanak arról, hogy a készülékükben lévő adatokról biztonsági másolatot készítsenek, mielőtt újrahasznosítják és továbbértékesítik a készüléket. A biztonsági mentést követően biztonságosan törölhetik az összes fájlt, mert a következő vásárló nem férhet hozzá az Ön adataihoz.

Az iPhone újrahasznosítása során már az is drasztikusan megváltoztatja a telefon piaci értékét, ha egyszerűen kicserélik az akkumulátort egy új akkumulátorra. Ezen túlmenően egy egyszerű javítás, azaz az iPhone töltőportjainak és képernyőjének kitisztítása is megváltoztathatja a termék arcát. Azokat a termékeket, amelyeket nem lehet úgy, ahogy vannak, továbbértékesíteni, az Apple szétszedi, hogy a következő termékeket újra felhasználja a gyártóegységében.

MacBook

A MacBookok kötelező darabok azok számára, akik már iPhone-t használnak, mert felismerik a minőséget, ha meglátják. Amikor újrahasznosítunk egy MacBookot, csakúgy, mint az iPhone-t, az adatokat először biztonsági mentést kell készíteni és törölni kell, hogy megvédjük őket a mások által történő illetéktelen hozzáféréstől. Mint minden más terméknél, itt is jelentős piacterek vannak, amelyek jó állapotba újrahasznosított használt termékeket értékesítenek.

Maga az Apple is visszaveszi azokat a termékeket, amelyeket valamilyen alapértelmezés miatt nem lehet továbbértékesíteni. Ezután a benne lévő alkatrészeket egyenként újrahasznosítják, hogy más termékekhez hasonlóan használják fel. A MacBookok leginkább az iPhone vagy bármely más Apple-termék szinkronizálásához kompatibilisek, ami növeli a vonzerejüket egy Apple-fogyasztó számára.

Az adatvédelem és az a tény, hogy a MacBookok, más Apple-termékekhez hasonlóan, nem akadoznak és nem okoznak fennakadást a munkában, szintén az egyik oka annak, hogy ilyen nagy a kereslet a termékeik iránt. A töltők és egyéb kiegészítők, valamint a laptopok a piacon is továbbértékesíthetők azok számára, akik egyedi tartozékokat szeretnének vásárolni alacsonyabb áron.

iPad

Az iPadek felkerülnek a piacon leggyakrabban újrahasznosított és továbbértékesített Apple-termékek listájára. Minden az eredeti tulajdonos karbantartásán múlik, ami nagyban befolyásolja, hogy a termék újraértékesíthető-e. Tegyük fel, hogy nem éri el a piaci értékét. Ebben az esetben a felhasználható alkatrészeket az Apple-gyártók más termékekben újrahasznosítják. Tegyük fel, hogy az iPadet az IOS legújabb verziójára frissíti, mielőtt újrahasznosítja eladásra. Ebben az esetben biztosítja, hogy a termék a következő vásárló számára is zökkenőmentesen működjön.

iPod

Az iPod forradalmasította az MP3-lejátszók egyszerű használatának korszakát. Ha nem tudja továbbértékesíteni az előre használt iPodokat, akkor gyorsan be lehet cserélni őket ajándékutalványokra és a következő termékükre vonatkozó kedvezményekre. A szokásos eljárás egy iPod esetében is kimegy, hogy a biztonsági mentés után megtisztítsa az adatokat, és biztosan kap némi értéket a pénzéért.

Az Apple termékek prémium minősége önmagáért beszél. Amíg az Apple továbbra is előáll az innovatív termékeivel, addig továbbra is ők lesznek a legfőbb versenytársak. Ezek a legnépszerűbb Apple-termékek közül néhányat újrahasznosíthat és továbbértékesíthet a piacon, és cserébe jó pénzösszeghez juthat.