, 2021/9/29

A Huawei Mate 50 Pro a pletykák szerint 4G Snapdragon 898 chipkészlettel rendelkezik majd.

lapkakészlettel rendelkezik

Tavaly az Egyesült Államok meg akarta húzni a csavarokat a Huawei-en. Felismerve, hogy Kína nem önellátó, ha chipekről van szó, az USA megváltoztatta azt az exportszabályt, amely megakadályozza, hogy az amerikai technológiát félvezetők gyártásához használó öntödék a csúcstechnológiás chipeket a Huawei-nek szállítsák. Ez magában foglalja a Huawei saját HiSilicon egysége által tervezett 5G chipeket is.

A Huawei csökkenő chipkészlete és a globális chiphiány komoly késedelmeket eredményezett a gyártó számára. Ahelyett, hogy a fotózásra összpontosító P50 zászlóshajó sorozatát a hagyományoknak megfelelően az év elején indította volna útjára, a P50 és a P50 Pro csak júliusban került bemutatásra. Utóbbi most jelent meg, míg előbbi a hírek szerint holnap kerül forgalomba Kínában.

A pletykák szerint a 4G Snapdragon 898 fogja hajtani a Huawei Mate 50 Prót. Bár mindkét P50-es modell a Qualcomm jelenlegi csúcskategóriás Snapdragon 888 lapkakészletével működik majd, az amerikai exportkorlátozások miatt a szilícium nem fogja támogatni az 5G csatlakozást. A Huawei így kerüli meg az amerikai exportszabályok változását.

A Huawei nem rendelkezett elegendő készlettel a saját fejlesztésű Kirin 9000 lapkakészletből, hogy az idei zászlóshajókban használhassa - A Huawei Mate 50 Pro a pletykák szerint 4G Snapdragon 898 lapkakészlettel fog rendelkezni. A Huawei nem rendelkezett elegendő készlettel a saját fejlesztésű Kirin 9000 chipkészletből, hogy az idei zászlóshajókban is felhasználhassa azt

Ahogy a Huawei jelenlegi elnöke, Guo Ping a hónap elején rámutatott: "Jelenleg a legnagyobb nehézséget a mobiltelefon-üzletág jelenti számunkra. Mint mindannyian tudjuk, a mobiltelefonokhoz használt chipek fejlett technológiát igényelnek, mivel kicsik és alacsony energiafogyasztásúak. A Huawei meg tudja tervezni a saját chipjét, de senki sem tudja legyártani nekünk. Ez az, ahol (el)rekedtünk."

Maradnak tehát a Huawei idei legfejlettebb technológiájú telefonjai, a zászlóshajó Mate 50 sorozat. Az általában az év negyedik negyedévében megjelenő Mate 50-es sorozat várhatóan jövőre jelenik meg, bár a pletykák szerint már a jövő hónapban leleplezésre kerülhet sor. A Digital Chat Station nevű tippmester a Weibo-n (a NotebookCheck-en keresztül) terjesztett egy bejegyzést, amely szerint a Huawei a Qualcomm következő generációs zászlóshajó chipjét, a Snapdragon 898 SoC-t teszteli egy telefonhoz, amely valószínűleg a Mate 50 Pro lesz.

Bár a tippadó nem említi név szerint a Mate 50 Pro-t, a posztban üzleti célú zászlóshajóként említi, ami nagyjából összefoglalja a sorozatot, mivel hagyományosan a legújabb funkciókat és a legjobb specifikációkat hordozza, amelyek egy Huawei készülékben elérhetőek. A Snapdragon 898 chipset a pletykák szerint az a chip lesz, amely a hírek szerint a közelgő Samsung Galaxy S22 termékcsalád amerikai változatait hajtja majd (bár nem, ha a Verizon megkapja az engedélyt). A chipet állítólag a Samsung Foundry fogja építeni a 4 nm-es folyamatcsomópont felhasználásával.

Ismét, mivel az USA megakadályozza, hogy az amerikai technológiát használó öntödék az élvonalbeli chipeket a Huawei-nek szállítsák, a Mate 50 és Mate 50 Pro készülékekben használt Snapdragon 898 chipek változata nem fogja támogatni az 5G-t. A Digital Chat Station pedig ennek együttműködéséhez megjegyzi, hogy míg a Snapdragon 898 5G-t támogató változata SM8450-es modellszámot visel, addig a Huawei által a Mate 50 Pro teszteléséhez használt modellszám SM8425.

A Huawei Mate 50 Pro várhatóan előre telepített HarmonyOS 2.1-t kap majd

A Huawei saját fejlesztésű Kirin 9000 chipjeit a TSMC gyártotta az öntöde 5 nm-es folyamatcsomópontjának felhasználásával. A tavalyi Mate 40 termékcsaládot ez a chip hajtotta, amely támogatja az 5G-t. De amint az amerikai tilalom életbe lépett, a Huawei állítólag nem rendelkezett elegendő Kirin 9000-es készlettel a P50 Pro-hoz. Nehéz elhinni a jelenlegi korlátozások mellett, de az amerikai exportszabályok megváltozása előtt a Huawei volt a TSMC második legnagyobb ügyfele az Apple mögött.

A Mate 50 vonal egy másik Weibo tippadó szerint a pletykák szerint a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy a Beidou műholdas rendszeren keresztül küldjenek és fogadjanak szövegeket. A telefon a Huawei saját HarmonyOS-ének legújabb verziójával kerülhet forgalomba előre telepítve. A HarmonyOS 2.1 a feltételezések szerint tartalmazni fog egy olyan funkciót, amely lehetővé teszi a zökkenőmentes kapcsolatot az azonos Huawei ID-t használó Huawei készülékek között.

Tegyük fel például, hogy a Mate 50 Pro készüléken videojátékot játszol, és a játékot a MatePad táblagépeden szeretnéd befejezni. A HarmonyOS 2.1 lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy pontosan ugyanott folytassa a játékot a táblagépen, ahol a telefonon volt. Sőt, a felhasználónak még csak telepítenie sem kell a játékot