, 2021/9/28

A videohívások lebonyolítása a kollégákkal vagy a világ különböző pontjain élő ismerősökkel hamarosan sokkal gördülékenyebben működhet a Google Meet új frissítésének köszönhetően.

videóhívások problémái

A videokonferencia platform elárulta, hogy mostantól élő fordítású feliratokat tesztel a felhasználók számára, amelyek az angol nyelvet spanyolra, franciára, portugálra és németre fordítják. A funkció jelenleg csak az angol nyelven tartott megbeszéléseken érhető el, de a Google reméli, hogy hamarosan más nyelvekre is kiterjesztheti ezt a funkciót.

Összeállítottuk a legjobb online együttműködési eszközök listáját

Ezek a legjobb videokonferencia szoftver megoldások. Tekintsd meg a legjobb üzleti webkamerákról szóló összefoglalónkat is.

Élő feliratok

"Az élő, lefordított feliratok a videohívás résztvevőinek jobb kommunikációját segítik azáltal, hogy a beszélt nyelvet lefordítják egy másik nyelv felirataira" - írta a Google a hírt bejelentő Workspace Updates blogbejegyzésben."Azzal, hogy segít a felhasználóknak az általuk preferált nyelven fogyasztani a tartalmat, segíthet az információmegosztás, a tanulás és az együttműködés kiegyenlítésében, és biztosíthatja, hogy a megbeszélések a lehető leghatékonyabbak legyenek."

A vállalat megjegyzi, hogy a funkció hasznos lehet a globális vállalatok számára, amelyek az összes alkalmazottjukat összehívják az összdolgozói értekezletekre és képzési programokra, vagyis minden résztvevő a legtöbbet tudja kihozni egy ilyen hívásból. De segíthet azoknak a diákoknak is, akik más nyelven beszélnek, mint a tanáruk vagy az előadójuk, így az online tanulás mindenki számára hatékonyabbá és hasznosabbá válhat.

A lefordított feliratok már béta tesztelés alatt állnak, és az érdeklődő ügyfelek számára elérhetőek a Google Workspace Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus, valamint a Teaching & Learning Upgrade szolgáltatásokhoz. Ez a hír a legutóbbi frissítés, amely az elmúlt hetekben érkezett a Google Meethez, mivel a platform igyekszik lépést tartani a Microsoft Teams és a Zoom hasonló termékeivel.

Talán a leghasznosabb, hogy a Google Meet frissítette webes platformját egy új csípéssel, amely reményei szerint a jobb láthatósághoz vezet, automatikusan felismeri, ha egy felhasználó alulexponáltnak tűnik egy hívás során, és növeli a feed fényerejét, hogy jobban láthatóvá váljon. A szolgáltatás nemrég egy új beállítási panelt is hozzáadott, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan hozzáférjenek az olyan effektusokhoz, mint a háttér elmosódása, a háttérképek és a stílusok a videóhívás előtt és közben.