, 2021/9/30

Minden eddiginél könnyebb lesz megtalálni a fájlokat a Google Chrome-ban. A Google egy új funkciót vezet be a Chrome böngészőjébe, amellyel a felhasználók könnyedén hozzáférhetnek a felhőalapú tárhelyeken tárolt fontos fájlokhoz.

Böngészőháborúk

Egy új blogbejegyzés szerint a Chrome új lapja hamarosan a Google Drive integrációjának előnyeit élvezheti majd, amely segít a "kiemelt fontosságú fájlok" felszínre hozásában, így csökkentve a keresési időt. Bár a részletek szűkszavúak, a bejegyzés arra utal, hogy a funkció a kontextusfüggő tényezőkön alapuló intelligens javaslatokat fog tenni, szemben az egyes felhasználók leggyakrabban használt fájljainak egyszerű felszínre hozásával.

A Chrome új funkcióját jelenleg hullámokban terjesztik ki, de néhány héten belül minden felhasználó számára elérhetővé válik. Google Chrome frissítés

A távmunka elterjedésével a felhőalapú tárolás ma már alapvető szerepet játszik szinte minden internetező életében. Ez azt is jelenti, hogy a felhőben tárolt fájlok száma az egekbe szökött.

Az ezzel kapcsolatos fájlkezelési problémák enyhítése érdekében a Google azon dolgozik, hogy a lehető legegyszerűbben lehessen megtalálni és elmerülni az egyes fájlokban, anélkül, hogy a hagyományos fájlfák között kellene bolyongani. A Chrome legújabb frissítése egy korábbi frissítésre épül, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy az URL-sávon keresztül keressenek a Google Drive fájljaira. Korábban a felhasználóknak a dedikált Google Drive oldalra kellett navigálniuk, és onnan kellett keresést végezniük.

A 2019 végén bevezetett funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a fájl címének megfelelő kulcsszavak segítségével keressenek fájlokat. Alternatívaként a felhasználók részletesebb keresést is végezhetnek az olyan parancsok használatával, mint a "type:" és a "owner:", amelyek szűkítik a találatokat. A Google Drive integráció érkezése az új lapfülre egy újabb problémamentes utat biztosít a felhasználóknak a legfontosabb fájljaikhoz.

Továbbá a Chrome (a világ legnépszerűbb webböngészője) és a Google Drive közötti új szinergiák valószínűleg segítenek a rivális böngészők (gondoljunk csak a Microsoft Edge-re) és a rivális felhőalapú tárhelyszolgáltatások (mondjuk a OneDrive) konkurenciájának kivédésében is, mivel a Google mindkét piacon igyekszik megerősíteni pozícióit.