, 2021/9/28

A Facebook bejelentette a 2Africa nevű tenger alatti webkábelének egy újabb szegmensét, amellyel a valaha kiépített leghosszabb lesz.

a leghosszabb tenger alatti webkábel

A 2020 májusában bejelentett 2Africa kábel 37 000 km hosszúságban futna az óceán fenekén, és 23 afrikai, közel-keleti és európai országot kötne össze.

A 2Africa Pearls szegmens hozzáadásával, amely a kábelt Indiáig és Pakisztánig meghosszabbítja, a kábel várhatóan összesen 45 000 km hosszú lesz, ha elkészül.

Íme a legjobb webtárhely-szolgáltatások listája jelenleg

Tekintse meg a legjobb megosztott webtárhely-szolgáltatások listáját

Összeállítottuk a legjobb dedikált tárhelyszolgáltatók listáját

Facebook 2Afrika

Facebook 2Africa kábel

A számos globális távközlési céggel partnerségben kifejlesztett 2Africa projekt része a Facebook szélesebb körű törekvésének, hogy egy "nyílt és befogadó internetes ökoszisztémát" építsen ki, és "gyorsabb internetet hozzon az embereknek" - írta a vállalat tavaly. Mivel jelenleg az afrikaiaknak csak egynegyede rendelkezik internetkapcsolattal, az új tenger alatti internetkábel biztosítja majd a nagyon szükséges kapacitást, redundanciát és megbízhatóságot. Eredeti formájában a kábel 1,2 milliárd embert fog kiszolgálni, de a további szegmenssel a hatósugár hárommilliárdra bővül.

A kábelt azért is fejlesztették ki, hogy enyhítse a tenger alatti kábelhálózatok hagyományos korlátait. Például a hajók és a zord körülmények által okozott optikai kábelkárok gyakoriak, évente több mint 100 alkalommal fordulnak elő. A maximális redundancia és rendelkezésre állás biztosítása érdekében a 2Afrika kábelt úgy tervezték, hogy 50%-kal nagyobb (immár 3 méteres) temetési mélységet tegyen lehetővé, és a kábel útvonalát úgy alakították ki, hogy elkerülje a legproblémásabb tenger alatti helyeket, ami korlátozza a törések lehetőségét.

"Az elmúlt 18 hónap rávilágított az összeköttetés fontosságára, mivel világszerte emberek milliárdjai támaszkodnak az internetre, hogy dolgozzanak, iskolába járjanak, és kapcsolatban maradjanak a számukra fontos emberekkel" - írta blogbejegyzésében Kevin Salvadori, a Facebook hálózati infrastruktúra alelnöke. "Folytatjuk a tenger alatti kábelekbe való beruházást Afrikában és azon túl, mivel a közösségek és a vállalkozások virágoznak, ha széles körben elérhető az internet"."